Έκθεση έργων τέχνης για ψηφιακά βιβλία

on Sunday, 19 June 2011.

Στις 2 Ιουνίου άνοιξε τις πύλες της στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η MEDITATIONS_ON_eBOOK, η πρώτη έκθεση έργων τέχνης για τα ebooks που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Είκοσι τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν τους "στοχασμούς τους για το ηλεκτρονικό βιβλίο", ενώ συμμετέχουν επίσης λογοτέχνες, χαράκτες, συνθέτες, βιβλιοδέτες και bloggers.

 Η ομαδική έκθεση έργων τέχνης ''MEDITATIONS_ON_eBOOK'' επιχειρεί να δώσει ένας δείγμα των αλλαγών που πραγματοποιούνται στην παραδοσιακή μορφή και χρήση του βιβλίου ως μέσου παροχής γνώσης και ψυχαγωγίας, ειδικά ενόψει της επέλευσης του ψηφιακού περιεχομένου. Προσεγγίζει ένα φαινόμενο που αποτελεί αποτέλεσμα των αναζητήσεων του σύγχρονου ανθρώπου και της γοργής εξέλιξης της Τεχνολογίας, γεγονότα που οδήγησαν, εδώ και μερικά χρόνια, στη δυνατότητα ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων (eBooks) μέσω ψηφιακών αναγνωστών.

Εικαστικοί καλλιτέχνες, με ενεργή παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιούργησαν έργα που αποκρυσταλλώνουν τις ατομικές αναζητήσεις τους, αλλά και τις συνολικές κοινωνικές προσλαμβάνουσες τους, σχετικά με την έλευση του ψηφιακού περιεχομένου.

Στο project συμμετέχουν, επίσης, λογοτέχνες, χαράκτες, συνθέτες, βιβλιοδέτες και bloggers. Στόχος είναι να γίνει μια ολιστική παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας του βιβλίου και να δοθεί έναυσμα για μια ανοικτή συζήτηση. Τα έργα διερευνούν τη σχέση του σύγχρονου αναγνώστη με την πληροφορία και την επεξεργασία της. Η μορφή και η ύλη του παραδοσιακού βιβλίου αποδομούνται με διάφορους τρόπους.

Ο παραδοσιακός ''καμβάς'' των καλλιτεχνών δίνει τη θέση του σε ψηφιακές μορφές τέχνης και παρουσίασης με έργα δύο και τριών διαστάσεων στοχεύοντας στην επανοριοθέτηση της φύσης της πληροφορίας, αποθήκευσης και μετάδοσης της γνώσης αναδιαμορφώνονται. Το τρίπτυχο συγγραφείς - εκδότες - αναγνώστες προσλαμβάνει νέα μορφή, που αποτυπώνεται αδρά και στον κατάλογο της έκθεσης.

Συμμετέχουν:
Άρτεμις Αλκαλάη, Δημήτρης Αναστασάκης, Δέσποινα Γεωργιάδη-Θεσσαλονικέως, Δημήτρης Δαλδάκης, Κατερίνα Δραμιτινού, Άννα Θεοχαράκη, Νάντια Καλαρά, Κώστας Κάτσικας, Ηλίας Κουβέλης & Ρένα Τζολάκη, Ντίνα Κουμπούλη, Ελεάννα Μαρτίνου, Άννα Μελή, Christina Mitrentse, Θάλεια Μιχελάκη, Καμίλο Νόλλας, Καλλιόπη Οικονομάκου, Σοφία Σκαρογιάννη, Έρη Σκυργιάννη, Νίκος Τριανταφύλλου, Καίτη Χαλιορή, Πόλυ Χατζημανωλάκη & Στέλλα Καρτάκη.

Την έκθεση επιμελείται η Μουσειολόγος-Επιμελήτρια Μινα Α. Καραγιάννη.
Τον κατάλογο της έκθεσης προλογίζει ο συγγραφέας Νίκος Δήμου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφεριακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 ''ΘΕΑΤΡΟΝ'' | Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
Αίθουσα Ισμήνη | Πειραιώς 254 | Ταύρος | Τηλ: 212 254 - 0321Διάρκεια έκθεσης: 2-30 Ιουνίου 2011
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 - 16:00,
Τετάρτη 9:00 - 20:00, Κυριακή 10:00 - 15:00

Social Bookmarks

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Υποβάλετε σχόλια ως guest.

Ακύρωση Υποβολή σχολίου...

Αναζήτηση 3Dbooks